Aj malý traktor zvládne veľa roboty

Pridal: kocht.sk

Pokiaľ sa vám za domom rozkladá malé hospodárstvo alebo by ste len radi zamenili vaše záhradné náčinie za plnoautomatizované pomôcky, tak najlepšou voľbou pre vás bude malý záhradný traktor, ktorý urobí množstvo užitočnej práce za vás.

Nie je kosenie ako kosenie

Azda najväčšou zábavkou všetkých vášnivých záhradkárov je také kosenie trávy, ktoré udrží váš trávnik v dokonalej kondícii a kráse. Avšak, k samotnému procesu kosenia treba pripočítať aj ďalšie pridružené aktivity, ako sú zber trávy k jej ďalšiemu využitiu, čo už nemusí tešiť každého.

V prípade, že sa rozhodnete na  kosenie trávy použiť traktor Branson 1905H, ktorý už vo svojej základnej výbave obsahuje čelný nakladač alebo medzinápravovú kosu, kosenie sa pre vás stane doslova dobrodrúžstvom. Zároveň, k nemu hravo pripojíte napríklad aj turbínový zberač trávy s ktorým súčasne s kosením pozbierate pokosenú trávu alebo aj lístie. Turbína je poháňaná zadným vývodovým hriadeľom, ktorá vytvára sanie a ľahko nasaje pokosenú trávu prípadne popadané lístie do zberného koša.

Aj hrabanie v zemi má svoje pravidlá

Ďalšou rutinou aktivitou v našej záhrade je kyprenie pôdy, či už v rámci sadenia nových plodín alebo ako vhodná príprava zeminy na zimu. Aj v tomto smere, sa pre nás môžu zdať naši manuálni pomocníci – rýľ a lopata – skôr ako retro nástroje, ktoré používame iba v stave núdze.

K vášmu traktoru Branson 1905H jednoducho pripojíte rotavátor, ktorí túto namáhavú prácu urobia za vás a pridajú ešte aj niečo navyše. Rotavátor je určený na jemné nakyprenie pôdy (do 15 cm), ktorý vďaka svojmu výkonu nahradí aj klasické oranie.

Presúvanie materiálu

Na presúvanie materiálu je veľkým pomocníkom čelný nakladač, ktorý Vám unesie až 500 kíl. Na presúvanie vecí možete použiť prepravný box, ktorý sa prípaja do zadného trojbodového závesu. Môžete sa rozhodnúť pre box s pevným alebo sklápacím prevedením, aby bola manipulácia s materiálom ešte jednoduchšia.

Cestná komunikácia

Treba ešte dodať, že tieto naše najmenšie traktory nie sú určené na presun po cestných komunikáciách, a preto treba zvážiť ich ,,pole pôsobenia,” aby ste tak zbytočne nespôsobili niekoľko kilometrovú kolónu pri vstupe do vášho mesta alebo obce. Na cestné komunikácie sú určené všetky ďalšie traktory z našej ponuky, napríklad už traktor Branson 2500. K tomuto traktoru je takisto možné pripojiť medzinápravovú kosu ako k modelu 1905H.

Traktory Branson majú kvalitu na prvom mieste

Spoločnosť Kocht s.r.o. je rodinnou firmou a zároveň jediným oficiálnym dovozcom traktorov značky Branson na Slovensku. Na traktory je poskytovaná  záruka 36 mesiacov, pričom servisné služby sú u nás poskytované aj po jej uplynutí.

Výrobu traktorov Branson má pod palcom spoločnosť Kukje Machinery Co. Ltd., ktorá bola založená v roku 1968 v Južnej Kórei a odvtedy pôsobí po celom svete. Traktory Branson sa vyrábajú v modernom výrobnom závode, kde je prvoradá presnosť a efektívnosť práce, pričom ročná produkcia závodu je 15-tisíc kusov.

↑ Hore